Followers

Tuesday, March 27, 2012

So What is your dream?

Semua orang de cite cite sendiri yang nak di capai sejak kecik lagi, macam - macam lah cite2 yang korang nak.....tapi peroalanye da tercapai belum?
dekarang cube pikir balik, cite2 korg releven ke tidak?
klo releven so senang nak dapat klo x reven dan terlalu tinggi memakan mase yang lebih lame, lagi satu kene gak ukur kemampuan korg untuk mencapai cite2.....
kalau tak mampu boleh tukar no problem.....mse aku gi kursus safety dlu die kate sme org de limit so jangan segan kalau tak dapat cite2 korg sbb korg x mampu....
jujur r cakap aku dlu impian aku nak jadi pemain bola.....tapi nak wat cane hanya mampu maen ptg2 jek nk jd wakil negeri lagi r mmg umpama mimpi dalam mimpi.....
sekarang kite kembali kepada reality, kite cari mimpi yang tinggi tapi mamapu untk kite capai......
searang nih aku nak jadi engineer profesional yang berpengaruh kat malaysia......cite2 yang tinggi dan ijazah pon tah bile nak dapat, so x pe cite cite bia tinngi angan2 bia mengunung janji usehe dan tawakAL.
OKAY SEKIAN

Sunday, May 08, 2011

MIMPI YANG TINGGI (DREAM HIGH)

So ade dengan mimpi?bukan mimpi basah ataupon kering ni pasal impian yang boleh menjadi kenyataan. The truth is everyone is a dreamer. Sebagai contoh Chelsea mid dulu 15 mata blakang team terkuat EPL skang nih that MU....mmg nmpk Chelsea hebat mule pastu dengan masalah injury Chelsea jatuh, mase nilah yang kehilangan pemain cam Ballack, Cole yng kreatif di bahagian tengah serta Balleti defend kental dan all time defender yang paling suke iaitu Carvalho.....Aku memang sedih gile die kelua..huhu.....T.T...tapi skang da ok sebab chelsea dah beli center back yang mungkin aku akan admire seperti mane aku admire jaap stam, carvalho n john terry iaitu david luiz. sejak die main first team dari hujung febuari sampai sekarang Chelsea tak kalah lagi huhu.....ito yang aku namekan the luiz factor...........

Okay tujuan aku arinih bukan nak cerite pasal chelsea tapi nak cite yang aku dari semalam tengok dream high...BEst gak lak ....die cerite pasal orang yang mengejar mimpi dan halangan di sepanjang jalan yang terpakse dilalui dan akhir nye berjaye same jek cam chelsea yang aku cite kt atas 2.......dalam cerite nih banyak lagu yang best dan aku paling tertarik ngan DREMING yang disampaikan oleh KIM SOO HYUN...memang best r tak caye cube dengar...


bestkan..hahaha....pe yang best lagi ialah die nye lirik...ni aku bg sebahagian terjemahan lirik..
Step by step, I will move
firmly forward today
Filled with excitement and fear,
Even if I stumble or fall, I will
still move one step forward.
ini bahgian yang paling aku minat yakni kite selalu jatuh percaye lah.....tiap2 kali ape yang kite nak mesti tak dapat sebab yang kite tak tahu kita da usehe tapi still kecundang.....tap tengok lirik atas, kite just step kecik2 pon akan sampai gak janji kite terus kedepan dan cume kite akan bertanye bile nak sampai...hehe...best r lirik nih...........
Skang nih de due ikon yang aku mention dalam post ni thatsDAVID LUIZ
KIM SOO HYUN

haha lebih kurang jek...k r aku bagi link download lagu dalam dream high mediafire beb...hehe
akhir kate enjoy hehehe....

Wednesday, April 20, 2011

Ape Yang Aku Fikir Pasal Duit......

Okay first thing first, korang mesti rase yang duit nih penting kan?kan?kan?kan??????
Mestilah sape yang kate duit tak penting tu memmang nipu......
So?kenape duit tu penting?
Kalau takde duit tak leh hidup ke?
?
?
?
?
Banyak gak lah persoalan yang bermain game......
Tapi setelah befikir panjang aku leh katekan yang duit itu sangat penting......
walaupon orang kate cinte itu lebih penting dari wang ringgit, bkn kite leh beli beras untuk masak nasi.....
Sekarang nih mungkin kite tak terase lagi pentingnye duit sebab kalau duit takde leh mintak mak then ayah or abang.....
Kalau nak diikutkan sejarah, duit nih kite perlukan sejak lahir lagi yakni nak bayar bil hospital untuk lahirkan kite......
duit sangat penting tapi kenape kite tak penah hargai duit itu sendiri?
adakah kite terlalu kaye?


so sini aku nak share pasal care nak buat duit....
first amik amik kertas then tulis rm1.....da jd duit......walaupon x klaka tapi aku nak tulis gak....dalam kite mencari duit nih de yang jangke pendek dan panjang.....
Okay, nak buat duit jangke pendek ade satu care jek dalam dunie nih iaitu kerja......
Cane nak keje?pandai pandai lah pikir...macam2 care........
dan macam2 kerje ade...
untuk jangke mase panjang ade pelaburan dan simpanan.
pelaburan nih kite melabur duit kite untuk di kembangkan.....untuk tahu lebih lanjut leh google...
Korang mesti pelik kenape aku cite psl duit kn?
aku sebenarnye nak cakap chelsea nih kaye kalau kalah pon takpe duit banyak untuk beli player season depan...hahaha......






<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>


Wednesday, March 30, 2011

bile da bz.......

Aku paling minat bola. Tapi bile tak dapat tengok agak terkilan gak la. Minggu nih mungkin just friendly international jek tapi still nak tengok.....huhu...sayangnye kerje adalah lebih utama........SO?KERJAAAAAA>>>>>>>

Thursday, March 17, 2011

Ni pe yang aku pikir pasal bola....





Sekarang ini sudah ramai yang mule berminat dengan bola sepak malaysia dan aku tak terkecuali. Dulu bukan nak kate tak minat tapi cume bosan dengan prestasi pasukan kite yang semakin merudung dari 2003-2009. Bayangkan ranking malaysia sampai boleh jatuh. Korang leh cek sendiri lah kat fifa Aku bukan star bola tapi sebagai pemerhati aku boleh kate yang manager malaysia tak kreatif dan tak pandai mengunakan bakat yang ada pada player malaysia.
Tapi mase 2008 kalau tak silap lah skuad Malaysia bawah 23 tahun menang pesta bola merdeka yang bawah didikan B.Sathianathan. Aku punyelah bangge mase tu. Tapi kejayaan tak kekal lepas tu Malysia mule kalah balik. Then tibe-tibe tahun 2009 Malaysia lepas separuh akhir sukan sea setelah menewaskan Thailand. Aku pon WOWW!! WaTAfish cake.....bile pikir balik memang so unreal lah. Mase tu Thailand pasukan terbaik dan yang terkuat kat asia tenggara. Malaysia punye lah lemah sampai coach Vietnam pada mase tu cakap nasib baik tak jumpe Thailand mase final. Tapi memang terbaik skuad B23 Malaysia mase tu bawah bimbingan coach skuad utama sekarang that is K.Raja Gopal orang yang paling femes skang , diorang menang bergaya 2-0 kalau tak silap aku. Member2 aku kat bilik semua menjerit. Then kalah balik untuk kelayakan asia. Tapi lah yang kalah skuad utama bukan bawah 23. Tahun lepas bulan 12 Team Malaysia sekali lagi buat kejutan bile Menang Piala AFF suzuki yak ni piala Asia tenggara buat kali pertama. Bile pikir balik cam kelakar pon ade. Mase first game Malaysia kalah dengan indon 5-1 kot then final Malaysia menang dengan indon by aggregate 4-2. Ape pon orang kate menang tetap menang. Sekarang Team B23 Malaysia dalam usaha untuk kelayak olimpik. Halangan pertama pakistan dah setel sekarang tungu undian tengok sape yang Malaysia lawan lepas nih.
Berbalik kepada cerita asal fenomena di mana semakin ramai yang mengikuti pekembangan bola sepak Malaysia adalah sesuatu yang baik dan sepatutnye semua orang yang bergelar warganegara malaysia wajib menyokong pasukan negara kita.
Bagi yang baru nak tahu pasal bola malaysia boleh cek kt FAM
dan SUPER LEAGUE . Untuk fan pahang jom kite join Tok Gajah .
SO ni je aku nak kongsi kan until next time k....

Sunday, July 25, 2010

Agak Bosan Gak R....

Sekarang nih sabtu ahad memang hari yang paling bosan,
nak keluar duit tak de,
duduk bilik men internet jek......
pergh memang bosan r.
so pe yang nak di buat?
hmmm.......
tak yah buat pape r.....haha
k smalam de bola euro u19
aku nk usha gak tgk gael kakuta men...
tak knl sape gael kakuta?
die bdk mude chelsea yang semakin meningkat naik r...
tapi sayang mase skolah da bukak nih internet slow gile tak dapat nak tengok....
kalau r dapat tengok mesti stylo....
Selain tu chelsea de men gak minggu nih....
boleh lak kalah ngan ajax...
semua salah anceloti....
bile la die nak kene sack.......














Tapi nak cite sikit la ni tak ade kene mngene dengan life aku ataupon bola
ari isnin baru nih aku nek bas ternampak la asap kete....
tibe-tibe aku terpikir generator kluakan asap gak kan.....
then aku terpikir asal orang tak wat kte gune generator?
generato yang normal dapat bekalkan tenaga elektrik 250kv selama 12 jam dengan 2liter petrol.
kalau la tenage tu dipindahkan kat motor then motor hasil kan rotation power bape lame die leh tahan?bape jumlah beban yang die leh tanggung and bape tourque yang leh bekalkan?kalau la aku diberi peluang nak kaji bende nih.....hahaha
kalau dapat kaji bende nih leh gabung ngan idea aku mase kecik dlu motor, tayar, or bende lain yang berputar kat kte tu di sambung kat dynamo leh dapat continous power supply.......
haha....
cam x kn jd jek.....
beselah angan2...

Monday, July 19, 2010

Skang nih da masuk mggu kedua belajar....tp pe yg aku dpt mse mggu pertme?hahaha
cite psal belajar mmg bosan....sbb aku x mnt bljr wlpn bnde nih kite buat smpai mati.....bak kate membe aku r 'I was born intelligent, education ruined me'.Mgkin betol sbb tiada sorg pon manusi dilahir kn sbgai loser......everybody born as a champion.....Mggu lps first time aku dpt internet blk.....bkk2 sme org de mslh.....mmg r kn hidop nih tiap2 ari d masalah baru......bile aku bace aku rs yg diri aku nih seronok sbb kurang masalah...hahahaha.....



K da bosan cite pasal diri aku nih......ari sabtu ari 2 aku bgn n bkk laptop tgk2 de game man u lwn celtic.....aku usha bdk2 mde man u nih leh thn gak....creative....diorg mng 3-1...n 2 mcm amaran man u r kt klb2 len yg diorg de bkt mude yg hebat....
then mlmnye lak chelsea men....aku hrpkn chelsea mng bsr...maklum r lwn klb division kedua......
tp syg mng 1-0.....persmbahan da menarik de idea tp finishing krg....pergh kalau r aguero msk chelsea kn stylo.....aish....




thn nih kne hrpkn drogba lg r....terpaks melain neymar jd masuk chelsea so nnt de r barisan striker mude selain sturridge n kalou.......chelsea rami player yg matang so harap leh concouer r season nih.....

p/s: aku pon x tau nk share pe...hahaha