Followers

Sunday, May 08, 2011

MIMPI YANG TINGGI (DREAM HIGH)

So ade dengan mimpi?bukan mimpi basah ataupon kering ni pasal impian yang boleh menjadi kenyataan. The truth is everyone is a dreamer. Sebagai contoh Chelsea mid dulu 15 mata blakang team terkuat EPL skang nih that MU....mmg nmpk Chelsea hebat mule pastu dengan masalah injury Chelsea jatuh, mase nilah yang kehilangan pemain cam Ballack, Cole yng kreatif di bahagian tengah serta Balleti defend kental dan all time defender yang paling suke iaitu Carvalho.....Aku memang sedih gile die kelua..huhu.....T.T...tapi skang da ok sebab chelsea dah beli center back yang mungkin aku akan admire seperti mane aku admire jaap stam, carvalho n john terry iaitu david luiz. sejak die main first team dari hujung febuari sampai sekarang Chelsea tak kalah lagi huhu.....ito yang aku namekan the luiz factor...........

Okay tujuan aku arinih bukan nak cerite pasal chelsea tapi nak cite yang aku dari semalam tengok dream high...BEst gak lak ....die cerite pasal orang yang mengejar mimpi dan halangan di sepanjang jalan yang terpakse dilalui dan akhir nye berjaye same jek cam chelsea yang aku cite kt atas 2.......dalam cerite nih banyak lagu yang best dan aku paling tertarik ngan DREMING yang disampaikan oleh KIM SOO HYUN...memang best r tak caye cube dengar...


bestkan..hahaha....pe yang best lagi ialah die nye lirik...ni aku bg sebahagian terjemahan lirik..
Step by step, I will move
firmly forward today
Filled with excitement and fear,
Even if I stumble or fall, I will
still move one step forward.
ini bahgian yang paling aku minat yakni kite selalu jatuh percaye lah.....tiap2 kali ape yang kite nak mesti tak dapat sebab yang kite tak tahu kita da usehe tapi still kecundang.....tap tengok lirik atas, kite just step kecik2 pon akan sampai gak janji kite terus kedepan dan cume kite akan bertanye bile nak sampai...hehe...best r lirik nih...........
Skang nih de due ikon yang aku mention dalam post ni thatsDAVID LUIZ
KIM SOO HYUN

haha lebih kurang jek...k r aku bagi link download lagu dalam dream high mediafire beb...hehe
akhir kate enjoy hehehe....

Wednesday, April 20, 2011

Ape Yang Aku Fikir Pasal Duit......

Okay first thing first, korang mesti rase yang duit nih penting kan?kan?kan?kan??????
Mestilah sape yang kate duit tak penting tu memmang nipu......
So?kenape duit tu penting?
Kalau takde duit tak leh hidup ke?
?
?
?
?
Banyak gak lah persoalan yang bermain game......
Tapi setelah befikir panjang aku leh katekan yang duit itu sangat penting......
walaupon orang kate cinte itu lebih penting dari wang ringgit, bkn kite leh beli beras untuk masak nasi.....
Sekarang nih mungkin kite tak terase lagi pentingnye duit sebab kalau duit takde leh mintak mak then ayah or abang.....
Kalau nak diikutkan sejarah, duit nih kite perlukan sejak lahir lagi yakni nak bayar bil hospital untuk lahirkan kite......
duit sangat penting tapi kenape kite tak penah hargai duit itu sendiri?
adakah kite terlalu kaye?


so sini aku nak share pasal care nak buat duit....
first amik amik kertas then tulis rm1.....da jd duit......walaupon x klaka tapi aku nak tulis gak....dalam kite mencari duit nih de yang jangke pendek dan panjang.....
Okay, nak buat duit jangke pendek ade satu care jek dalam dunie nih iaitu kerja......
Cane nak keje?pandai pandai lah pikir...macam2 care........
dan macam2 kerje ade...
untuk jangke mase panjang ade pelaburan dan simpanan.
pelaburan nih kite melabur duit kite untuk di kembangkan.....untuk tahu lebih lanjut leh google...
Korang mesti pelik kenape aku cite psl duit kn?
aku sebenarnye nak cakap chelsea nih kaye kalau kalah pon takpe duit banyak untuk beli player season depan...hahaha......






<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>


Wednesday, March 30, 2011

bile da bz.......

Aku paling minat bola. Tapi bile tak dapat tengok agak terkilan gak la. Minggu nih mungkin just friendly international jek tapi still nak tengok.....huhu...sayangnye kerje adalah lebih utama........SO?KERJAAAAAA>>>>>>>

Thursday, March 17, 2011

Ni pe yang aku pikir pasal bola....





Sekarang ini sudah ramai yang mule berminat dengan bola sepak malaysia dan aku tak terkecuali. Dulu bukan nak kate tak minat tapi cume bosan dengan prestasi pasukan kite yang semakin merudung dari 2003-2009. Bayangkan ranking malaysia sampai boleh jatuh. Korang leh cek sendiri lah kat fifa Aku bukan star bola tapi sebagai pemerhati aku boleh kate yang manager malaysia tak kreatif dan tak pandai mengunakan bakat yang ada pada player malaysia.
Tapi mase 2008 kalau tak silap lah skuad Malaysia bawah 23 tahun menang pesta bola merdeka yang bawah didikan B.Sathianathan. Aku punyelah bangge mase tu. Tapi kejayaan tak kekal lepas tu Malysia mule kalah balik. Then tibe-tibe tahun 2009 Malaysia lepas separuh akhir sukan sea setelah menewaskan Thailand. Aku pon WOWW!! WaTAfish cake.....bile pikir balik memang so unreal lah. Mase tu Thailand pasukan terbaik dan yang terkuat kat asia tenggara. Malaysia punye lah lemah sampai coach Vietnam pada mase tu cakap nasib baik tak jumpe Thailand mase final. Tapi memang terbaik skuad B23 Malaysia mase tu bawah bimbingan coach skuad utama sekarang that is K.Raja Gopal orang yang paling femes skang , diorang menang bergaya 2-0 kalau tak silap aku. Member2 aku kat bilik semua menjerit. Then kalah balik untuk kelayakan asia. Tapi lah yang kalah skuad utama bukan bawah 23. Tahun lepas bulan 12 Team Malaysia sekali lagi buat kejutan bile Menang Piala AFF suzuki yak ni piala Asia tenggara buat kali pertama. Bile pikir balik cam kelakar pon ade. Mase first game Malaysia kalah dengan indon 5-1 kot then final Malaysia menang dengan indon by aggregate 4-2. Ape pon orang kate menang tetap menang. Sekarang Team B23 Malaysia dalam usaha untuk kelayak olimpik. Halangan pertama pakistan dah setel sekarang tungu undian tengok sape yang Malaysia lawan lepas nih.
Berbalik kepada cerita asal fenomena di mana semakin ramai yang mengikuti pekembangan bola sepak Malaysia adalah sesuatu yang baik dan sepatutnye semua orang yang bergelar warganegara malaysia wajib menyokong pasukan negara kita.
Bagi yang baru nak tahu pasal bola malaysia boleh cek kt FAM
dan SUPER LEAGUE . Untuk fan pahang jom kite join Tok Gajah .
SO ni je aku nak kongsi kan until next time k....