Followers

Wednesday, April 20, 2011

Ape Yang Aku Fikir Pasal Duit......

Okay first thing first, korang mesti rase yang duit nih penting kan?kan?kan?kan??????
Mestilah sape yang kate duit tak penting tu memmang nipu......
So?kenape duit tu penting?
Kalau takde duit tak leh hidup ke?
?
?
?
?
Banyak gak lah persoalan yang bermain game......
Tapi setelah befikir panjang aku leh katekan yang duit itu sangat penting......
walaupon orang kate cinte itu lebih penting dari wang ringgit, bkn kite leh beli beras untuk masak nasi.....
Sekarang nih mungkin kite tak terase lagi pentingnye duit sebab kalau duit takde leh mintak mak then ayah or abang.....
Kalau nak diikutkan sejarah, duit nih kite perlukan sejak lahir lagi yakni nak bayar bil hospital untuk lahirkan kite......
duit sangat penting tapi kenape kite tak penah hargai duit itu sendiri?
adakah kite terlalu kaye?


so sini aku nak share pasal care nak buat duit....
first amik amik kertas then tulis rm1.....da jd duit......walaupon x klaka tapi aku nak tulis gak....dalam kite mencari duit nih de yang jangke pendek dan panjang.....
Okay, nak buat duit jangke pendek ade satu care jek dalam dunie nih iaitu kerja......
Cane nak keje?pandai pandai lah pikir...macam2 care........
dan macam2 kerje ade...
untuk jangke mase panjang ade pelaburan dan simpanan.
pelaburan nih kite melabur duit kite untuk di kembangkan.....untuk tahu lebih lanjut leh google...
Korang mesti pelik kenape aku cite psl duit kn?
aku sebenarnye nak cakap chelsea nih kaye kalau kalah pon takpe duit banyak untuk beli player season depan...hahaha......






<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>


2 comments: